Kamperen

Wat is er leuker dan een tentje opzetten, samen gezellig koken, een kampvuur bouwen en de hele avond verhalen vertellen? Bij Mundero begrijpen we dat er niks boven een authentieke kampeerervaring gaat. Tijdens onze kampeerreizen combineren we avontuurlijk wandelen met kamperen in de prachtige natuur. Of je nu een ervaren kampeerder bent of voor het eerst de tentenwereld betreedt, onze kampeerreizen bieden een perfecte mix van avontuur, gezelligheid en comfort.

KamperenThema

Tijdens deze reizen slaap je van enkele nachten tot de helft van de reis in een tent, omringd door adembenemende landschappen. We begrijpen dat het belangrijk is om goed uitgerust te zijn voor de avontuurlijke dagen die voor je liggen. Daarom zorgt Mundero altijd voor het nodige kampeermateriaal, zodat je met een gerust gemoed kan vertrekken. Dankzij de comfortabele tenten kan je volop genieten van een goede nachtrust te midden van de natuur.

De vier coolste bestemmingen om te kamperen:

  1. Ga op een meerdaagse kajaktocht in Canada

  2. Ontdek de unieke natuur van IJsland

  3. In Patagonië slaap je extra goed na een volledige dag trekken

  4. Kies in Zweden je eigen eilandje uit om te slapen

Onze kampeerreizen brengen je naar adembenemende bestemmingen over de hele wereld. Van de prachtige campings in IJsland, waar je 's nachts misschien de magie van het noorderlicht kunt ervaren, tot aan het spectaculaire Torres Del Paine in Patagonië. Je kunt ook een meerdaagse kajaktocht maken op Vancouver Island in Canada en de mooiste nationale parken van Canada ontdekken. Voor degenen die wat dichterbij willen reizen, bieden we ook kampeeravonturen in Zweden aan, waar je de rust van het Scandinavische landschap kunt ervaren.

Wat onze reizen extra speciaal maakt, is dat we het kamperen afwisselen met hostels. Op die manier ervaar je het beste van beide werelden. Na één of enkele dagen vol avontuur in de bergen kun je heerlijk ontspannen in een comfortabel bed en genieten van de faciliteiten die een hostel te bieden heeft. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je reis, met de perfecte balans tussen avontuur en een goede nachtrust.

Tijdens onze kampeerreizen staat ook gezellig samen koken centraal. Je hebt de kans om lekkere maaltijden klaar te maken met lokale ingrediënten, en zo elkaar nieuwe gerechtjes te leren. Samen koken en dineren versterkt de band tussen reizigers en zorgt voor onvergetelijke momenten en nieuwe vriendschappen. Uiteraard kun je ook ervoor kiezen om de voetjes onder tafel te schuiven en samen op restaurant te gaan.

KamperenActiviteit

KAMPEREN BREED

Bij Mundero geloven we dat kamperen een unieke manier is om de wereld te ontdekken. Met onze reizen kun je de schoonheid van de natuur ervaren, avonturen beleven en nieuwe herinneringen maken terwijl je geniet van het eenvoudige van het kamperen. Bereid je voor op een onvergetelijke reis waarbij je avontuur en een goede nachtrust combineert voor een optimale reiservaring. Kies voor een kampeerreis met Mundero en ontdek de ware betekenis van avontuur in de natuur!

Op deze Mundero reizen kampeer je:

Alle reizen voor Kamperen

Veelgestelde vragen

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider. 🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.

🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.

Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.

Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?

We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.

Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.

Enkele voorbeeldjes:

  • 1 december 2023 - de 12e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in september 2024 komen online

  • 1 januari 2024 - de 1e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in oktober 2024 komen online

  • 1 februari 2024 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2024 komen online

  • Enzovoort

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

  • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.nl

  • telefonisch op het nummer  +31 20 722 03 02 (tussen 10 - 18u op werkdagen)

Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Wat is die fameuze First Five Korting?

Voor al onze reizen en reisperiodes geven we een korting voor de eerste 5 personen die zich inschrijven. Zie het wat als een 'early bird korting'. De grootte van deze korting hangt af van reis tot reis. Klik hier voor meer informatie over de First Five Korting.

Hoe zit dat nu met die vrijheid?

Mundero biedt het comfort aan van een georganiseerde groepsreis met de unieke vrijheid om ook zelf op ontdekking te kunnen gaan. Zo regelen wij het vervoer, overnachtingen en de belangrijkste excursies. Daarnaast heb je zelf de mogelijkheid om je eigen gang te gaan op dagen dat er niet wordt gereisd. Je kan kiezen wat je wilt bezoeken, of je ’s avonds gaat feesten of liever iets rustiger wil doen, waar je gaat eten, … De reisleider geeft bij elke plaats interessante tips over bezienswaardigheden, optionele excursies en restaurants. Had je zelf nog iets anders in gedachten, dan staat je reisleider paraat om dit te helpen organiseren. Bij Mundero is er steeds dialoog tussen de deelnemers en de reisleiders. Zo kan iedereen de reis maximaal naar eigen voorkeur beleven. De reisleider heeft een basiskennis van de bestemmingen, maar voor extra informatie kunnen er lokale gidsen geraadpleegd worden.

Hoe worden de vluchten georganiseerd?

Vluchten vertrekken vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!